Novinky

August 16, 2024
 / 
Návody a Rady

WPC podlahy sú čoraz populárnejšie vďaka ich vysokej trvanlivosti, estetickému vzhľadu a nenáročnej údržbe. Aj keď sú odolné a ľahko sa udržiavajú, pravidelná a správna starostlivosť je kľúčom k tomu, aby si zachovali svoju krásu a funkčnosť po dlhé roky. V tomto článku vám ponúkame užitočné tipy, ktoré vám pomôžu udržať WPC podlahy v perfektnom stave.

Základná údržba

  1. Okamžité odstraňovanie tekutín: Ak niečo rozlejete, ihneď to utrite vlhkou handrou, aby ste predišli vzniku škvŕn.
  2. Pravidelné zametanie a vysávanie: Na odstránenie prachu a nečistôt používajte nástavec na tvrdé povrchy, čím zabránite vzniku škrabancov.
  3. Vlhké čistenie podlahy: Umývajte podlahu vlhkou handrou a neabrazívnym čistiacim prostriedkom, aby ste udržali jej čistotu a lesk.
  4. Použitie špeciálnych čistiacich prostriedkov: Občas použite špeciálny čistiaci prostriedok na WPC podlahy. Aplikujte ho na mop z mikrovlákna a jemne pretrite podlahu.

Čomu sa vyhnúť

  1. Vysávače s rotačnými kefami: Môžu poškriabať povrch podlahy, preto sa im vyhnite.
  2. Mydlo, vosk a olejové čistiace prostriedky: Tieto môžu zmatniť povrch podlahy alebo ju spraviť klzkou a ťažko čistiteľnou.
  3. Abrazívne čistiace prostriedky a silné chemikálie: Nepoužívajte oceľovú vlnu, čistiace prostriedky s amoniakom alebo chlórom, ktoré môžu povrch podlahy poškodiť.
  4. Parné čističe a leštiace stroje: Tieto prístroje môžu spôsobiť nenávratné poškodenie podlahy.

Dodatočná ochrana

  1. Chráňte podlahu pred UV žiarením: Priame slnečné svetlo alebo silné umelé svetlo môže časom spôsobiť zmenu farby podlahy. Používajte ochranné okenné kryty a pravidelne premiestňujte koberce a nábytok, aby podlaha starnutá rovnomerne.
  2. Investujte do kvalitných rohoží: Umiestnite rohože pri vstupoch do miestností a v oblastiach s vysokou prevádzkou, aby ste zachytili nečistoty a vlhkosť a znížili opotrebenie podlahy.
  3. Používajte ochranné podložky pod nábytkom: Pridajte nefarbiace ochranné podložky na nohy nábytku, aby ste predišli škrabancom a vtlačeninám. Podložky vymieňajte, keď sú opotrebované alebo špinavé.
  4. Udržujte pazúry domácich zvierat skrátené: Tým zabránite ich poškodeniu podlahy.
  5. Zachovávajte normálnu vnútornú teplotu: Počas celého roka udržiavajte stabilnú vnútornú teplotu, aby ste predišli nadmernému rozťažnosti alebo zmršťovaniu materiálu.

Praktické Tipy na čistenie škvŕn

  1. Použitie neutrálnych čistiacich prostriedkov: Na škvrny použite neutrálny univerzálny čistiaci prostriedok a čistú bielu handru.
  2. Jemné odstraňovanie pevných látok: Ak na podlahe zostanú tvrdé látky, jemne ich odstráňte plastovou škrabkou. Suché škvrny jemne pretrite, opláchnite vodou a osušte.

Ak hľadáte spoľahlivé a oku lahodiace riešenie pre svoje stavebné alebo dizajnové projekty, WPC dosky sú určite vhodným riešením. 

Kontaktujte nás pre viac informácií a poradenstvo pri výbere správnych WPC dosiek pre váš projekt.

Mona Lisa Design, s.r.o.
Púchovská 8, 831 06 Bratislava

Email: objednavky@wpcpartner.sk

Telefón: +421 905 464 516